{"image" : "https://www.zantboer.nl/workspace/images/18_rev_01-1434979153.jpg", "title" : "", "thumb" : "", "url" : "" }

‘Een adviseur moet zakelijk én persoonlijk uitblinken’

Wouter Verstijnen (38) staat sinds 1 juli 2018 zelfstandig aan het roer van Zantboer & Partners. Na een overdrachtperiode van drie jaar volgt hij Christan Zantboer op. Belastingadvies is volgens de nieuwe Directeur geen expertise waarbij je genoeg hebt aan een vaktechnische gereedschapskoffer. “In ons team staat persoonlijke ontwikkeling centraal.”

“Bij Zantboer & Partners bieden we familiebedrijven en hun aandeelhouders, vermogende dga's en particulieren een breed pakket aan diensten op fiscaal en financieel gebied. Met een team van ambitieuze en gespecialiseerde adviseurs bedienen we succesvol cliënten in heel Nederland en daarbuiten. Daarbij staat altijd de mens achter het vermogen centraal.

Dankzij de nauwe samenwerking met DRV Accountants & Adviseurs hebben we bovendien toegang tot de kennis van meer dan 550 betrokken experts. Daardoor kunnen onze cliënten niet alleen bij ons terecht voor belastingadvies, vermogensplanning en conflictbemiddeling, maar kunnen we bijvoorbeeld ook administratieve taken en waarderingsopdrachten verzorgen.

Vertrouwen en communicatie

Van huis uit ben ik fiscaal jurist. En ik geef les in schenk-, erf- en overdrachtsbelasting aan de Erasmus Universiteit. Een uitstekende technische kennis is belangrijk in ons vak, maar dat is lang niet alles. Maar liefst 70 procent van de vermogensoverdrachten mislukt en dat is niet zozeer te wijten aan slecht fiscaal of juridisch advies. In de meeste gevallen heeft dit te maken met een gebrek aan vertrouwen en communicatie tussen de verschillende partijen. Naast uitmuntende vaktechnische kennis moeten onze adviseurs dan ook over goede soft skills beschikken. Zelf ben ik inmiddels ook opgeleid als mediator. De opgedane communicatieve vaardigheden maken mij een veel volwaardiger adviseur.

Zantboer & Partners Wouter Verstijnen vertrouwen en communiatie

Juist bij de advisering van familiebedrijven zijn deze vaardigheden enorm belangrijk. Hoewel cliënten niet graag te veel belasting betalen, stellen zij ruzie binnen de familie nog minder op prijs. Zeker als dit zulke slechte verhoudingen veroorzaakt dat de continuïteit van het familiebedrijf wordt beïnvloed. In onze advisering besteden we dan ook veel aandacht aan communicatie met en tussen de verschillende familieleden en andere betrokkenen.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Bij Zantboer investeren we in langdurige cliëntrelaties. We kennen onze cliënten niet alleen in cijfers, maar vooral als mensen. Op die manier kunnen we voor onze cliënten zakelijk en persoonlijk waarde toevoegen. Daarom vinden we het ook enorm belangrijk om te investeren in onze collega’s en ons team. Om deze doelgroep cliënten goed te kunnen adviseren, zijn zelfkennis, teamspirit en persoonlijk leiderschap essentieel.

Bij Zantboer & Partners geven we onze medewerkers dan ook alle ruimte om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We ontwikkelen de vaardigheden in ons team in onze maandelijkse bijeenkomst waar self management en communicatie centraal staan. Daarnaast heeft iedere medewerker een interne mentor en maken we gebruik van externe coaches.

Voldoening

Zantboer & Partners groeit geleidelijk en wordt van steeds meer cliënten Trusted Advisor. In die rol ben je als adviseur nauw betrokken bij het wel en wee van de cliënt. De ene keer zit je aan tafel bij de overdracht van het familiebedrijf en de volgende keer bij de aankoop van een prachtig kunstwerk. Maar we hebben ook een waardevolle rol in minder leuke tijden, bijvoorbeeld door de familie bij te staan na het overlijden van een familielid. Het kunnen combineren van zakelijke en persoonlijke elementen geeft niet alleen veel voldoening, maar is vooral bijzonder waardevol.”

Zantboer & Partners Wouter Verstijnen Voldoening

Interesse in werken bij Zantboer & Partners?

We zijn bij Zantboer & Partners continue op zoek naar nieuwe collega's en hebben diverse vacatures openstaan. Wil jij als Junior Belastingadviseur of Belastingadviseur/Estate Planner deel uitmaken van een gedreven en gespecialiseerd team met een open cultuur? Kijk snel op deze pagina voor al onze actuele vacatures.


Gelieerd aan:

Lid van:

Contact

Zantboer & Partners B.V.
Postbus 8560
3009 AN Rotterdam

Bezoekadres:
Hoofdweg 54
3067 GH Rotterdam

Tel.: +31 (0)10 - 421 20 40
Fax: +31 (0)10 - 421 03 50

E-mail: info@zantboer.nl

KvK: 24369370
BTW: NL813954629B01